European Commission’s e-Learning programme  – e-START Digital

2007-2009: European Commission’s e-Learning programme  – e-START Digital Literacy Network for Primary and Lower Secondary (K-9) Education (Contract No.: 2006-4530/001-001 ELE ELEB11, Χρηματοδότηση: 400,000 €). Συντονίστρια για το ΑΠΘ και υπεύθυνη του υποέργου «Network Creation: Community of Experts»: Ελένη Ντρενογιάννη. Κωδικός έργου: 81662.

Σκοπός: Η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου προώθησης πολιτικών και ενίσχυσης δράσεων για τον ψηφιακό γραμματισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στόχοι: (1)Η ίδρυση και η ανάπτυξη ενός ανθρώπινου δικτύου επιστημόνων, ερευνητών, εκπαιδευτικών και άλλων «μελών –κλειδιών» της εκπαιδευτικής κοινότητας.

(2)Η δραστηριοποίηση του δικτύου και η οικοδόμηση της συναίνεσης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός κοινού-ενιαίου πλαισίου αρχών και διαδικασιών με Ευρωπαϊκή ισχύ για την επιδίωξη του ψηφιακού γραμματισμού στην υποχρεωτική εκπαίδευση μέσω της προσφοράς ποικίλλων υπηρεσιών, όπως υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης, υπηρεσίες έρευνας και ανάλυσης μελετών, και συμβουλευτικές υπηρεσίες.